eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A sínek beszabályozásán dolgoznak a munkások a kihúzóalagút végén a 3-as metróvonal felújítás alatt lévő Újpest-központ megállóhelyénél 2018. március 27-én. A tavaly év végén kezdődött felújítási munkálatok során megújulnak a 3-as metróvonal északi szakaszán az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomások és az alagútszakaszok. A tervek szerint a munkálatok egy évig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Metrófelújítás: a BKV-nak semmiféle csúszásról nincs tudomása

Cáfolja a BKV, hogy három hónapos csúszásban lenne a 3-as metró déli szakaszának felújítása. A közlekedési társaság az InfoRádiónak azt írta: a kivitelezők napi 10 órát dolgoznak.

A Menedzsment Fórum írt arról, hogy a 3-as metró déli szakaszának felújítása három hónapos csúszásban van, mivel gyakorlatilag egy műszakban folyik a munka. Az InfoRádió megkereste a BKV-t, ahonnan írásban azt a tájékoztatást kapták, hogy a metróvonal déli szakaszának felújítási munkálatai ütemterv szerint haladnak.

A kiviteli munkák befejezése változatlanul 2020 harmadik negyedéve,

az utasforgalom pedig várhatóan 2020 harmadik negyedév végén, negyedik negyedév elején indulhat újra a vonalon.

A közlekedési társaság levele úgy fogalmaz, három hónapos csúszásról nincs tudomásuk.

A BKV a szerződéses határidőre jelenleg csupán az azbesztmentesítés esetleges elhúzódását látja kockázati tényezőnek.

Úgy fogalmaztak, az azbesztmentesítés befejezése után a végleges adatok mérési eredmények ismeretében végzik el az ütemezés felülvizsgálatát.

A sajtóhírek szerint egy műszakban folyó munkára a BKV levele megjegyzi, hajnali 3 óra 5 perc és 5 óra 50 perc között, valamint 19 óra 20 perc és 0 óra 25 perc között a metrójárművek az egyik sínpárt használják a garázs és a működő vonalszakasz között ki- és beállásra. Ekkor a vágányt feszültség alá helyezik, akár csak akkor, amikor az építési anyagokat szállítják a föld alatt.

A vállalkozók nyújtott műszakos munkarendben, napi 10 órában végzik a munkájukat, tette hozzá a BKV.

A közlekedési társaság az InfoRádióhoz eljuttatott levele megjegyzi, a 3-as metró középső szakaszának felújítására kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×