eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Nemzeti Hauszmann Terv keretében újjáépülő lovarda a budai Várban 2018. május 24-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Újabb nagy építkezés kezdődik a Várban

A Csikós udvar déli részén épül egy 5 szintes létesítmény.

Nem állnak meg a kormányzati építkezések a budai Várban - írja a közbeszerzési közlönyre hivatkozva a Napi.hu. Az egykori lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső visszaépítése után kivitelezőre vár a Csikós udvar déli része építésére is. A közbeszerzést a Várkapitány írta ki, becsült ellenérték nélkül.

A területrész egy úgynevezett nyaktag, egy olyan épületszárny, amelynek a teljes beépített alapterülete nettó 1190 négyzetméter. Az 5 szintes épület földszintjén kialakítanak egy új fogadóteret büfével, ajándékbolttal és ruhatárral. Az első emeleten lenne a Szent István terem, a többi szinten kiállítóhelyek lesznek.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt két lezárt üzleti évben műemléki környezetben végzett épületfelújítási és/vagy épület-helyreállítási munkálatok származó nettó árbevétele eléri a 3 milliárd forintot. Határidő: augusztus 26.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×