eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Nagy a torlódás a határátkelőhelyeken

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt - közölte a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia elmondta, a teljes kapacitással üzemelő röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsik és az autóbuszok számára a kilépő oldalon kétórás, a belépőn egyórás a várakozás.

Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen mindkét irányban két órát, a röszkei közúti határátkelőn a Szerbia felé tartóknak egy órát kell várakozniuk. Szintén egyórás a sor Románia felé a csanádpalotai autópálya-átkelőn - ismertette.

A gyorsabb határátlépés érdekében az utazók Szerbia felé választhatják a tompai határátkelőhelyet, ahol nincs érdemi várakozás vagy a kisebb átkelőket. A Románia felé tartóknak érdemes a nagylaki vagy a kiszombori átkelő felé kerülniük - közölte a szóvivő.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×