eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A volt zsinagóga épületén hajnalban felfedezett, azóta fehérrel lefestetet horogkeresztek Tapolcán 2019. július 12-én. A volt zsinagóga közelében, a helyi Fidesz-iroda falára is horogkeresztet festett ismeretlen elkövető. Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.
Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

Horogkereszteket festettek a tapolcai volt zsinagóga és a Fidesz irodájának falára

Horogkereszteket festettek Tapolcán a volt zsinagóga épülete és a helyi Fidesz iroda falára péntekre virradóra. Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.

Császár László, a Fidesz-KDNP tapolcai elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntekre virradóra ismeretlenek horogkeresztet fújtak fel a párt belvárosi irodájának falára, valamint a közeli volt zsinagóga épületére.

Közölte, a Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet és elhatárolódnak az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI kérdésére azt közölte: az ügyben rongálás vétségének gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

A volt zsinagóga falára három, a Fidesz-irodára pedig egy horogkeresztet festettek fel. A jelenleg művelődési házként működő egykori zsinagógán már péntek délben fehér festékkel átfestették a horogkereszteket.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×