eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pexels

Szánjon néhány percet a gumira, mielőtt baj lenne

Saját és családjának biztonságát is kockáztatja az, aki a nyári forróságban nem az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat használ – mondta a Continental Hungaria marketingvezetője az InfoRádiónak.

Fontos a szezonális gumicsere, tehát télen a téli, nyáron a nyári abronccsal járjunk – szögezte le Musztrai Ferenc. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy

az abroncs önmagában is rendben legyen,

tette hozzá.

A szakember tanácsa szerint indulás előtt érdemes leellenőrizni, hogy a guminak megvan-e a megfelelő mintázati mélysége; ez akár egy százforintos érmével is könnyen elvégezhető. Ha nincs meg a kellő mélység, akkor az abroncs nem tudja ellátni a feladatát. Musztrai Ferenc példaként említette a vízen futást, amikor a kerék – például – egy nyári zápor alkalmával nem képes elnyelni a megfelelő esővíz-mennyiséget, ettől pedig irányíthatatlanná válhat.

A másik fontos dolog, amire a Continental marketingvezetője felhívta a figyelmet:

a guminyomás.

Musztrai Ferenc szerint szükséges a gyártó által ajánlott értéket tartani, ezen számok általában az üzemanyagnyílás környékén, a tanksapkafedél alatt fel is vannak tüntetve. Ezt nyilván minden nap nem kell elvégezni, de a tankolások alkalmával, főként nyaralás előtt a benzinkúton ajánlatos ellenőrzi az értékeket. "Ha ezt megtesszük, már nagyon sokat tettünk a biztonságunkért, a családunk biztonságáéért, meg a közlekedésben résztvevők biztonságáért" – fogalmazott.

A klímák ellenőrzését érdemes szakemberre bízni, jegyezte meg, hiszen számtalan gyorsszerviz is foglalkozik ezzel.

Musztrai Ferenc végezetül arra is emlékeztetett, hogy a klímahasználók gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról a kiszáradás elkerülése végett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×