eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Új, állandó traffipaxot telepítenek Budapesten

A kétirányú forgalmat ellenőrző sebességmérő kaput a Váci út 169. szám előtti útszakaszra tervezték.

Az év végéig megépülhet a Váci útra tervezett sebességmérő kapu – írja a XIII. kerületi újság, a Hírnök alapján a hvg.hu. A feltételeket rögzítő javaslatról két hete döntött a kerületi képviselő-testület.

A kerület még 2017-ben határozta el, hogy az illegális éjszakai gyorsulási versenyek és a gyorshajtás megakadályozására támogatja az állandó sebességmérő rendszer kiépítését. A jelenlegi két Váci úti kapu a Dagály utcai és az Árva utcai kereszteződésnél nem szolgálja az elérendő célt, ezért most új kaput fognak építeni.

A sebességmérő kaput a főváros építi, a kerület 73,6 millió forinttal járul hozzá, a kamerái pedig kompatibilisek lesznek az ORFK rendszerével. A telepítő cég az árért vállalta, hogy a Dagály utcai kapu kameráit a piroson történő áthajtás ellenőrzésére is alkalmassá teszi.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×