eur:
394.83
usd:
367.53
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A tiszai árhullám miatt felgyülemlett több tonna uszadék és szemét a kiskörei vízerőműnél 2019. június 7-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Borzalmasan néz ki a Tisza Kiskörénél

Gyakorlatilag egybefüggő szemétrétek borítja a folyót a vízlépcsőnél.

A több tonnányi hordalékot az áradó folyó hozta magával és rakta le a vízlépcsőnél. Van benne fa, de sok a műanyag is. Az ártéri szemetet a kiskörei vízlépcső állítja meg az elzáró táblákkal, amelyek most részben nyitva vannak, így a víz átfolyik rajta, de a szemét fennakad.

A tiszai árhullám miatt felgyülemlett több tonna uszadék és szemét a kiskörei vízerőműnél 2019. június 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
A tiszai árhullám miatt felgyülemlett több tonna uszadék és szemét a kiskörei vízerőműnél 2019. június 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG kiskörei szakaszmérnöke az RTL Klub Híradójának korábban elmondta, hogy ha az úszótáblákat teljesen elzárják, akkor bevihetnek úszó munkagépeket, uszályokat és úszókotrót a területre, ezekkel szedik fel a szemetet, amit a parton szétválogatnak. A faanyagból tűzifa lesz, a szemetet pedig szelektálják, és elküldik újrahasznosításra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×