eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt van Puzsér Róbert újabb nagy bejelentése

Az LMP után a Jobbikkal is szakít Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelöltségre pályázó médiaszemélyiség az InfoRádióban elmondta: nincs szüksége a pártok támogatására, mert ötszáz aktivistája van, és hisz a programjában.

Egyetlen nappal azután, hogy véget ért a főpolgármester-választás előzetes folyamatában Puzsér Róbert független jelölt és az LMP szövetsége, a Sétáló Budapest program gazdája az InfoRádióval azt közölte: a Jobbikkal sincs tovább, nincs szüksége pártok támogatottságára.

"Úgy tudom, hogy a Jobbik a napokban fog döntést hozni erről, de tulajdonképpen ez nem függ a döntésüktől, mert

miután a Lehet Más a Politika kiszállt a jelöltségem mögül, ez a centrum, ez a kísérlet elbukott"

- fogalmazott Puzsér Róbert, aki "nagy tisztelettel elengedi a Jobbik kezét", és mivel a négy centrumpárt (Kétfarkú Kutyapárt, Jobbik, LMP, Momentum) közül legalább kettő kellene a pólushoz, megszűntek annak feltételei.

Az ellenzéki előválasztásból is kiszállt Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest programja tehát - az érintett bejelentése szerint - minden további nélkül ott lesz a 2019 őszi önkormányzati választáson a főpolgármester-jelölti listán.

"A programomban hiszek, meggyőződésem szerint ez a program képezi Budapest XXI. századi jövőjét,

nem gondolom azt, hogy pártok támogatása vagy akár az aktuális politikai helyzet alakulása vagy Gyurcsány Ferenc előretörése, a Momentum áttörése, az LMP és a Jobbik hanyatlása változtatna azon, hogy Budapestnek belélegezhető levegőre, élhető és emberléptékű környezetre, új városközpontokra, a túlzott centralizáció megszüntetésére, egyszóval a Sétáló Budapest programjára volna szüksége" - ecsetelte a jelölt.

Azt nem tudja megítélni, hogy nőttek vagy csökkentek-e az esélyei azáltaln, hogy kiestek mögüle a pártok, de szerinte nincs jelentősége ennek, mert az egészet "nem az esélyek kedvéért" csinálja.

"Amikor a pártok úgy döntöttek, hogy beszállnak a kampányomba, részt vesznek ebben a műveletben, akkor én úgy döntöttem, hogy ha akarnak, csatlakozzanak. Úgy gondoltam, hogy minden szövetségessel erősebbek vagyunk. Ha a szövetségesek távoznak, én nem fogok kételkedni abban, hogy az én programom kívánatos" - folytatta Puzsér Róbert, aki így

ötszáz aktivistával vág neki az őszi választásoknak és "csekély anyagi erőforrásokkal".

Ha a kampánya nem bizonyul sikeresnek ősszel, akkor "öt év múlva visszajön".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×