eur:
394.61
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nagy István agrárminiszter (b) kezet fog Garamvári Vencel balatonboglári borásszal és pezsgőmesterrel a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője életműdíj átadóünnepségén a Magyar Művészeti Akadémia budapesti székházában 2019. május 30-án. Az elismerést Garamvári Vencel vehette át.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

Életműdíjat kapott Garamvári Vencel

Garamvári Vencel vehette át a Magyar Bor Akadémia által odaítélt, Az év bortermelője életműdíjat Budapesten. A balatonboglári borász és pezsgőmester az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy a borkészítés folyamata egy biológiai csoda, de a szakember alázatos munkája nélkül mit sem ér.

Balatonlellén 84 hektáros birtokuk van, melynek 65 kék-, 35 százalékán fehér szőlőt termesztenek – tájékoztatott Garamvári Vencel. Az év bortermelője életműdíjas balatonboglári borász és pezsgőmester hozzátette: fehér és vörös borokon túl, fehér és rosé pezsgőt is készítenek. A borászat évi negyedmillió italt palackoz.

A szakértő szerint,

bár a borkészítés nem művészet, az egész folyamat egy biológiai csoda.

Hozzátette: ha nem nyúlnának hozzá, is nagyjából ez lenne a folyamat, de az emberi tapasztalatra és tudására is szükség van a bor elkészültéhez.

A borász örül az elismerésnek, de – mint mondta, 60 év elmúlását is jelenti a díj, melyet a szakmában töltött.

Garamvári Vencel elárulta: családjának szinte minden tagja részt vesz a szőlőtermesztésben, az irányítást a második generáció már átvette az irányítást és a harmadik is készül.

Garamvári Vencel korábban többször is az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége. Itt meghallgathatja a 2014-es interjút, itt pedig a 2007-es beszélgetést.

A legutóbbi Aréna felvétele:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×