eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Lázár János ezer település megszűnésének lehetőségét vetette fel - videó

A volt kancelláriaminiszter már most beleveti magát az önkormányzati választási kampányba. Elhintette: még egy cikust "csinál" végig.

Lázár János korábbi kancelláriaminiszter egy, a Facebook-oldalára feltöltött videója tanúsága szerint már az önkormányzati választásokra készül - szúrta ki az Mfor.hu.

A kistelepülések sorsáért aggódó politikus arról beszél, hogy amennyiben a kormány nem nyújtana segítséget, ezer település léte kerülne veszélybe a fogyatkozó lakosság miatt.

Egész pontosan így fogalmaz: "Ma ebben az országban ezer olyan település van, amely ha nem kap a kormánytól lehetőséget, akkor a megszűnés veszélye fenyegeti. De ez a kormány számára kötelesség, mint ahogy kötelesség nekem is, hogy minden helyi kezdeményezést és törekvést támogassunk."

Példát is említ Lázár: a választókörzetéhez tartozó Királyhegyesen szeretné elérni, hogy egy fiatal házaspár otthont tudjon teremteni, családot alapítani.

A dohánypiacért, illetve a dél-alföldi vasúti fejlesztésért felelős kormányzati tisztségviselő a polgármester mellett kampányolt, ennek részeként úgymond "kikéri" őt a feleségétől, azt kérve, járuljon hozzá a férje újbóli indulásához az ősszel esedékes önkormányzati választáson.

"Még én is csinálok egyet, meg ő is" - utal arra a videóban Lázár János, hogy még egy ciklust vállal politikai szereplőként. Ígérete szerint megcsinálják a templomot, a művházat, az orvosi rendelőt és az utat az autópályáig.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×