eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Pixabay

Szoftver segít a magyar diákoknak elkerülni a lemorzsolódást

Már valamennyi szakképző intézményben elérhető a tanulók teljesítményromlásának kiszűrését segítő új informatikai program – mondta az InfoRádiónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Pölöskei Gáborné hozzátette: a KRÉTA rendszerhez kapcsolódó modul felhasználásának lehetőségeiről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal is tárgyal a minisztérium.

A tanulói jelző rendszer tartalmazza a diákok tanulmányi adatait. Ezt felhasználva olyan szoftvert fejlesztettek ki, mely figyelemmel kíséri a gyerekek eredményei és hiányzásai hogyan alakulnak – magyarázta Pölöskei Gáborné. Így a lemorzsolódással fenyegetett tanulók szülei és tanárai hamarabb tájékozódhatnak a problémáról – tette hozzá.

A program havi szinten összegzi az adatokat és készít belőle statisztikát.

Ha egyik hónapról a másikra valami tendencia jelentősen megváltozik, meg lehet vizsgálni, mi lehet ennek az oka, a tanár pedig felveszi a kapcsolatot a szülőkkel – emelte ki a helyettes államtitkár.

A KRÉTA első modulja minden szakképző iskolában elérhető, az osztályfőnököknek pedig megtanították a használatát – Tájékoztatott Pölöskei Gáborné, hozzátéve: tárgyalnak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, hogy az ő intézményeibe is eljuthasson – sikeres egyezség esetén szeptembertől ott is bevezethetik a rendszert.

A fejlesztés 200 millió forintos uniós forrásból valósult meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×