eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin: továbblépünk a családbarát Magyarország felé vezető úton

A családvédelmi akcióterv a következő lépés a családbarát Magyarország felé vezető úton - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedd este telefonon az MTI-nek.

Novák Katalin az akciótervről folytatott hét és fél órás "élénk, érdemi" parlamenti vitáról szólva kedvezőnek nevezte, hogy "legalább szóban" az ellenzéki pártok is támogatásukról biztosították a célokat. Az ellenzékből csupán egy frakció - a Párbeszéd - nem képviseltette magát, és sok kormánypárti képviselő szólalt fel - jegyezte meg.

Hozzátette, meglátják, mi lesz a szavazásnál, hiszen az eddigi tapasztalataik azt mutatják, hogy a családokat támogató intézkedéseket nem szavazta meg az ellenzék.

Novák Katalin kiemelte: vannak elvi nézetkülönbségeik az ellenzéki pártokkal. Ezek közé sorolta, hogy a kormányzat a munkával kötötte össze a családtámogatásokat, nem a szociálpolitika részének tekinti.

Meglátásuk szerint nem kizárólag a szegényeknek járnak a családtámogatások, hanem minden olyan családnak, ahol "felelős módon vállalnak és nevelnek gyermeket", annyit adnak, amennyire lehetőség van,

és a magyar gyermekekben látják a magyar jövőt. Elutasítják azt a nézetet, amely szerint a bevándorlás orvosolná a demográfiai problémákat - emelte ki a kormányzat álláspontját.

Arra hívta fel a figyelmet: az, hogy van lehetőség továbblépni a családok védelmében, elsősorban a magyar emberek szorgalmának köszönhető. Ez tette lehetővé újabb segítő intézkedések bevezetését a gyermekvállalás előtt álló fiataloknak és a már gyermeket nevelő családoknak.

A családvédelmi akciótervről szólva azt szorgalmazta: ne vegyék el azok jó érzését, akik tudnak örülni a bővülő lehetőségeknek. Hozzátette, ne rontsa ezt el senki úgy, hogy "demagóg, valótlan" állításokkal illet olyan intézkedéseket, amelyek még életbe sem léptek.

A miniszterelnök által február 10-én bejelentett hét pontból négy július elsején lép hatályba,

a mostani törvényjavaslat ezekkel foglalkozott. Kettőről az őszi ülésszakban dönthetnek, a bölcsődeépítés pedig nem igényel törvénymódosítást - ismertette.

A törvényjavaslatban szerepel a babaváró támogatás, a nagycsaládosok autóvásárlási programja, valamint a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) két bővítése; a szükséges szabályokat rendeletek tartalmazzák, a kereteket pedig törvényi szinten határozzák meg.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×