eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Lányok ülnek a stégen a tavaszias melegben a nagykanizsai csónakázótónál 2019. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Több melegrekord is megdőlt ma

Megdőlt az országos rekord, és a fővárosban is olyan értéket mértek, amilyet korábban még sosem.

Megdőlt a februári, a téli és az országos napi maximum-hőmérséklet rekordja is.

Előzetes adatik alapján az Országos Meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán számolt be arról, hogy több maximum-hőmérsékleti értéket is elbúcsúztatott február utolsó napja.

Az országos rekord Sárváron dőlt meg, az eddigi 21,6 °C helyett már 23,5 °C az időjárási csúcs ezen a napon. Ez egyben a rekorder téli, valamint a rekorder februári maximum hőmérsékletnek is számít.

A fővárosban eddig 17,4 °C volt a mérések kezdete óta regisztrált legmagasabb hőmérséklet. Most ez is megdőlt, Újpesten 20,3 Celsius-fokot mértek.

A folytatásban lehűl az idő

Mérséklődik a meleg március első napjaiban, többfelé 10 fok alatti maximumok lesznek. Emellett változékonyabb lesz az időjárás, helyenként eső, zápor is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. A pénteki és hétvégi időjárási előrejelzést itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×