eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Három településnek is fontos döntést kell hoznia

Mekényesen, Korláton és Bakonyszentivánon is időközi polgármesteri választást tartanak.

A Baranya megyei Mekényesen azért kellett időközi választást rendezni, mert az észak-baranyai község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott. A településvezetői tisztségért egyetlen független jelölt indul, a település választói névjegyzékében 250-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korláton ugyancsak a korábbi polgármester, Hriczu Imre (független) lemondása miatt kell időközi választást tartani. A Zempléni-hegység nyugati lábánál lévő település polgármesteri posztjáért négy független jelölt indul, a névjegyzékben 241 helybéli szerepel.

A Veszprém megyei Bakonyszentivánon azért tartanak időközi választást, mert az eddigi, független polgármester, Karvas János tavaly november 28-án elhunyt. A vasárnapi voksoláson egy független jelölt indul, a névjegyzékben 184-en szerepelnek.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi önkormányzati választást is tartanak: Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten két görög képviselőt választanak, mert a képviselők száma a képviselő-testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent.

Szavazni reggel hattól este hétig lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×