eur:
392.63
usd:
362.84
bux:
72110.09
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Így vizsgáztak a nukleáris létesítmények

Az atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója.

Az OAH több mint 1800 ellenőrzést végzett és 1600 engedélyt adott ki a nukleáris létesítményeknek, valamint a kisebb felhasználóknak 2018-ban - ismertette.

A nukleáris létesítményekben és a radioaktívhulladék-tárolókban 32 jelentésköteles eseményt vizsgált az atomenergia hivatal, ezek a nukleáris biztonságot nem érintették. A kisebb engedélyeseknél összesen hét, sugárvédelemmel kapcsolatos esemény hatósági kivizsgálását kellett elvégezni - jelezte a főigazgató.

Fichtinger Gyula elmondta: a nukleáris biztonságot a nyári aszályos, forró időjárás nem veszélyeztette, a biztonsági követelményeket a paksi atomerőmű végig betartotta.

A főigazgató hangsúlyozta: a Duna vizének hőmérséklete környezetvédelmi kérdés, a folyó vízszintje a villamosenergia-termelést befolyásoló tényező. Az atomerőmű biztonsága a tavalyinál szélsőségesebb időjárási viszonyok között is garantált - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×