eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Elárulta egyik tervét Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje megválasztása esetén a Városháza parkolóját köztérré alakítatná.

Zugló polgármestere felfoghatatlannak nevezte, hogy harminc évvel a rendszerváltás után nem volt egy olyan városvezető sem, aki fontosnak érezte volna megüzenni a budapestieknek, hogy az önkormányzat értük van. "Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a hivatal dolgozóinak és a helyi politikusok autóinál fontosabbak ők" - fogalmazott, megjegyezve, a parkolóként üzemelő terület valószínűleg Budapest legértékesebb telke.

Megemlítette azt is, hogy korábban voltak már elképzelések a terület átalakítására, de ezek nem valósultak meg.

Karácsony Gergely elmondta azt is, a fővárosi önkormányzat épülete szerinte alkalmas lenne arra, hogy egy nyitott fővárosnak a központja legyen. Ugyanis - mint kifejtette - egy város nem a helyi politikusokról, hanem a helyi emberekről szól.

Az épület első szintjét kiürítenék, és ott kávézókat, információs pultokat alakítanának ki, valamint itt lenne a város munkáját segítő civil szervezetek központja is.

Közölte, azt tervezik, hogy a kampány során száz napon keresztül minden nap ismertet egy pontot a programjából, amelynek első pontja az, hogy a már említett parkolóból "megcsinálják" Budapest főterét.

Karácsony Gergely annak kapcsán, hogy az eredeti tervek szerint a kerítésen átmászva érkezett volna a sajtótájékoztató helyszínére, kérdésre válaszolva elmondta: arra az abszurd helyzetre akart volna így rámutatni, hogy ez a tér le van zárva a budapestiek előtt. "Nem szerettem volna a teljes magyar sajtó előtt kitörni a bokámat, ezért azt gondoltam, hogy inkább talán más módon hívom fel erre a figyelmet" - indokolta, hogy miért is nem mászott át végül a kerítésen.

Ugyancsak kérdésekre válaszolva elmondta, hogy szerinte Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje nagyon sok mindenben úgy gondolkodik, mint ő, de vannak közöttük különbségek.

Arra a felvetésre, hogy Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje legalizálná a marihuánát, Karácsony Gergely közölte: nem támogatja a könnyűdrogok "liberalizálását", és Budapest főpolgármesterének nem dolga ez ügyben lépni. Ugyanakkor megjegyezte, nem ért egyet a kormány drogpolitikájával, és a fővárosnak lenne dolga a területen, hiszen nincs drogstratégiája és nem működteti a drogprevenciós fórumokat.

Karácsony Gergely megjegyezte azt is, hogy az őszi önkormányzati választáson szükség van ellenzéki egységre a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban. Az előválasztás lehetővé teszi, hogy Tarlós István főpolgármesterrel szemben csak egy ellenzéki jelölt maradjon - mondta.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×