eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Rengeteg a baleset a havazás miatt - vigyázzanak az utakon!

Az ország egyes területein reggel óta havazik, Budapestet délelőtt érte el a hó. A forgalmat lassítják a hóeltakarításban, vagy a preventív védekezésben részt vevő munkagépek, melyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes, így mindenképpen megnövekedett menetidővel kell számolni - figyelmeztet az Útinform.

A Dunántúlon, és az északi területeken erős havazás kezdődött. A csapadékzóna nap közben délkelet felé vonul át az országon, nyomában hó, illetve havas eső várható. A folyamatos csapadék utánpótlás miatt nem csak a mellékutakon, hanem a gyorsforgalmi- és főúthálózaton is időszakosan télies útviszonyokra, Az M1-es autópálya lébényi és komáromi szakaszán néhol havas, latyakos útállapotra kell számítani, de általában sónedves a burkolat.

A forgalmat lassítják a hóeltakarításban, vagy a preventív védekezésben részt vevő munkagépek, melyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes, így mindenképpen megnövekedett menetidővel kell számolni.

Lassú haladásra kell számítani az erős forgalom miatt az M0-s autóúton a déli szektorban a Nagy-Duna-híd előtt az M5-ös autópálya felé. Számoljanak hosszabb menetidővel!

Az M3-as autópályán, Budapest felé Hort közelében egy személyautó és egy tartálykocsi ütközött össze. A 68-as km-nél a külső sávot lezárták a helyszínelés idejére.

Pest megyében Vecsésen a 400-as főúton a 3-as km-nél két személyautó frontálisan ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták - írja az Útinform.

Emőd és Hajdúnánás körzetében ónos eső esik.

A gyorsforgalmi utak burkolata általában nedves, sónedves, néhol havas. A fő- és mellékutak burkolata az északnyugati megyékben a havazással érintett területeken havas, latyakos.

A friss hóréteg vastagsága Győr-Moson-Sopron megyében 5-10 cm, a Közép-Dunántúlon 1-4 cm - írja a Kisalföld.

Tapolca tájékén a havazás miatt csökken a látótávolság, máshol a látási viszonyok jók. Pápa környékén élénk szél fúj, máshol szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.

Vinye, 2019. január 8.
Személyvonat halad a hóesésben Vinye és Porva-Csesznek vasútállomás között a Cuha-völgyében 2019. január 8-án.
MTI/Máthé Zoltán
Személyvonat halad a hóesésben Vinye és Porva-Csesznek vasútállomás között a Cuha-völgyében 2019. január 8-án. MTI/Máthé Zoltán

A Győr-Szol közleményéből kiderül: kedden a délelőtti órákban ismét megindult a havazás, ezért a szolgáltató folyamatosan juttatta ki a szóróanyagot az utakra, hidakra, buszmegállókba. Az ügyeletben lévő járművek és dolgozók a meghatározott program szerint jelenleg is síkosságmentesítik az utakat, közterületeket.

Fennakadások Budapesten is

Budapesten változó intenzitással esik a hó. A havas útviszonyok miatt több BKK-járat közlekedése módosult:
- a 65-ös és a 65A autóbusz nem közlekedik,
- a 191-es autóbusz terelve jár, nem érinti az Apostol utca és a Mandula utca közötti megállókat - közölte a BKK. A 137-es sem közlekedett egy ideig.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×