eur:
394.59
usd:
365.62
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Füstölő kémény Salgótarjánban 2018. november 14-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központ előző napi tájékoztatása szerint több településen romlott a levegő minősége, öt városban egészségtelennek minősítették a levegőt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt, további tizenhat településen kifogásolt volt a levegő minősége.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ezekkel a módszerekkel pénzt spórol és életet ment

Télen egy rosszul működő kazán vagy kémény súlyos gondokat okozhat. A veszélyes helyzetek elkerülésében több tanáccsal segíti a fogyasztókat a Budapesti Békéltető Testület.

Oda kell figyelni, főleg fűtési szezonban: a fűtési számla sem mindegy, de egészségre ártalmas helyzetek is előállhatnak, ezért sosem késő átvizsgáltatni a rendszert - hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület szóvivője, Kolyvek Antónia az InfoRádiónak.

"Szakemberhez forduljanak a fogyasztók" - tette hozzá. "A kéményellenőrzést kétévente egy alkalommal kell elvégezni olyan égéstermék-elvezetőnél, amelyben gáznemű anyaggal történő tüzelés van, szilárd tüzelésűeknél viszont évente kell ellenőrizni" - húzta alá a szakember.

Új lakásba költözésnél is meg kell nézni, volt-e ellenőrzés.

Sok problémát okoz a szén-monoxid-mérgezés, ezért fontos, hogy fűtőberendezést csak szaküzletben vásároljunk, ezekről pozitív és negatív listát is lehet találni a Fogyasztóvédelem.kormány.hu oldalon. A megfelelő boltokban CO-érzékelőt is be lehet szerezni.

A problémáknak amúgy széles tárházával találkoznak a békéltetők is.

"Elsősorban számlakifogások vannak, a részszámlákkal vagy az elszámolószámlával kapcsolatban szokott kifogás lenni. Olyan probléma is van, hogy nem tudják kifizetni a számlát, ilyen eseteket részletfizetési megoldásokkal lehet áthidalni"

- ecsetelte Kolyvek Antónia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×