eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Összetört személygépkocsik 2018. december 27-én az M7-es autópályán Törökbálint térségében, ahol tömegbaleset történt. A Balaton felé vezető oldalon hét személyautó, egy kisbusz és egy menetrend szerinti busz karambolozott. A balesetben három ember sérült meg könnyebben, a buszon tizenhárman utaztak, egyiküknek sem esett baja.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Megszólalt a rendőrség az autópályákon történt tragédiák miatt

A jármű leállítása és a gyalogos közlekedés az autópályán – még a leállósávban is – életveszélyes - figyelmeztet a rendőrség, miután az elmúlt időszakban több tragédia istörtént a hazai sztrádákon.

Bár a közúti közlekedésben az autópályák használata a legbiztonságosabb, akár egy kisebb koccanás is eredményezhet kockázatos helyzetet - olvasható a rendőrségi portálon kiadott közleményben, amely egyfajta kisokos arra az esetre, ha baleset, műszaki hiba vagy egyéb körülmény miatt a gépkocsi elhagyása elengedhetetlen lenne az autópályán.

Ezeket a tanácsokat mindenképpen be kell tartani:

  • Ha tehetik, pihenőhelyen álljanak meg!
  • Amennyiben szükséges az azonnali megállás, a gépjárművet a leálló- vagy szervizsávban állítsák le úgy, hogy a vészvillogót kapcsolják be!
  • A gépkocsit mindenki haladéktalanul hagyja el!
  • Vegyenek fel fényvisszaverő ruházatot vagy láthatósági mellényt!
  • A mentésig tartózkodjanak a szalagkorláton kívül!
  • Amikor biztonságosan megtehető, helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget!
  • Ha saját élete, testi épsége veszélyeztetése nélkül megoldható, valamilyen módon próbálja meg felhívni a többi közlekedő figyelmét a balesetveszélyre (pl. integetéssel – sötétben zseblámpával vagy a mobiltelefon fényével)!
  • A felelősség kérdését semmiképpen ne az úttesten vitassák meg!

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy mindig be kell tartani a közlekedési szabályokat, a téli időszakban nagyobb követési távolságot kell tartani, követni kell a látni és látszani elvet. Lakott területen kívül és korlátozott látási viszonyok között használni kell a tompított fényszórót, a leállósávot csak vészhelyzetben használjuk, ha fáradtak vagyunk, álljunk meg pihenni, a biztonsági övet pedig minden esetben kössük be.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×