eur:
394.95
usd:
367.02
bux:
71467.09
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Lecsökkent a székhelyszolgáltatást igénylő cégek száma - Lapszemle

Az önkormányzati szemétszállítók fele 15 százalék alatti saját tőkével rendelkezik - írja a Népszava. Már kérhetik az ezer milliárd forintos keretösszegből működő, hosszú lejáratú, rögzített kamatú növekedési hitelt a kis- és közepes vállalkozások - számol be a Magyar Idők. A Portfolio cikke szerint a Modell 3 eladási adatai megmentették a Teslát.

A Népszavában Szekeres Imre volt szocilaista honvédelmi miniszter arról írt, hogy nem látható semmilyen elemzés a tárca csaknem 300 milliárd forint értékű fegyverbeszrése mögött. A volt miniszter szerint az is aggályos, hogy a döntéseket egy szűk kör hozta meg, és az sem tudható, a költségek mely éveket terhelik, illetve, hogy milyen ellentételezést adnak a gyártók. Az InforRádió csütörtök este hat órától kezdődő Aréna című műsorának vendége Benkő Tibor honvédelmi miniszter lesz.

A Magyar Idők cikke szerint széleskörű tájékoztató akciót indít néhány napon belül a kormány a médiában és a közterülteken, amivel az ország által eddig elért eredményeket mutatják be. A kabinet ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy még nem ért a munka végére.

A Világgazdaság összeállításából kiderül, hogy látványosan lecsökkent a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cégek száma Magyarországon, ma több mint 12 ezer ilyen társas vállalkozást tartanak számon. Ez az összes működő vállalkozás mintegy 2 százaléka. Budapesten 2017-ben még több mint 10 ezer cég működött így, ma már csupán 2500. A csökkenés okaira az adatokat szolgáltató NAV nem tért ki.

A Népszava összeállítást készített az önkormányzati szemétszállítókról, amelyből kiderül: a társaságok fele 15 százalék alatti saját tőkével rendelkezik. A 28 alultőkésített hulladékszállító összesen 50 milliárd forintos hitelállománnyal bír, így a lap által megkérdezett szakértő szerint szinte az egész hulladékszállítási ágazat a tönk szélén áll.

A Magyar Idők arról ír, hogy már kérhetik az ezer milliárd forintos keretösszegből működő, hosszú lejáratú, rögzített kamatú növekedési hitelt a kis- és közepes vállalkozások. A hitelkeret mellett hasonló méretű pályázati pénz is segíti a vállalkozásokat, elsősorban a technológiai javuláshoz, innovációhoz kapcsolódó fejlesztésekben.

A Portfolio cikke szerint bár tavaly volt olyan pillanat, amikor a Tesla közel állt a csődhöz, a Modell 3 eladási adatai megmentették az elektromosautó-gyártót, amely újabb és újabb rekordokat ér el. A cég árfolyam ugyanakkor nagyot esett, az elemzők és a befektetői várakozásai ugyanis még ennél is optimistábbak voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×