eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hókotró Nagykanizsán 2018. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

1200 kilométeren kell nagyon gyorsnak lenni, aztán jön még 2300

November óta téli munkarendben dolgozik az FKF. Tisztításkor előnyt élveznek a fő- és közösségi közlekedési utak. Az ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok kötelezettsége.

Az FKF Zrt. már november 15. óta - egészen március 15-ig - a téli munkarend szerint végzi a feladatait, időjárástól függetlenül. Erre az időpontra a munkagépeket és a multifunkciós célgépeket már felkészítették, és amikor szükség volt rájuk, munkába is álltak - mondta az InfoRádiónak a közterület-fenntartó PR-szakreferense, Horváth László.

"A főváros 3500 kilométernyi, szilárd burkolatú úthálózatából körülbelül 1200 kilométernyi a fő- és közösségi közlekedési úthálózat. Az FKF ezeket az útvonalakat takarítja első ütemben, illetve a hidakat és a kórházakhoz vezető utakat. A mellékútvonalak kizárólag ezek rendbe tétele után következnek" - hangsúlyozta Horváth László.

A síkosságmentesítésre kloridtartalmú vegyületeket használnak,

az FKF elsősorban tehát kalcium-kloriddal nedvesített ipari sóval (nátrium-klorid) dolgozik, és csak annyival, amennyi nem terheli a környezetet, erre is igyekeznek figyelni.

A díszburkolatokon, járdákon, növényzetek környékén nem is dolgoznak sóval, csak zeokallal.

Egy máig érvényben lévő 1994-es köztisztasági rendelet alapján egyébként a járdákat jellemzően az adott ingatlanok tulajdonosai, kezelői kell, hogy tisztítsák. "Ennek meglétét vagy elmulasztását a közterület-felügyelők ellenőrizhetik" - hívta fel a figyelmet az FKF munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×