eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik szolgálati kutyája vizsgázik a NAV Bevetési Igazgatósága Kutyakiképző Központjában a főváros IX. kerületében 2018. április 5-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Új fegyvereket kaptak a NAV nyomozói

Negyvenötmillió forintot költött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgálati maroklőfegyverekre és kényszerítőeszközökre.

Leopold Róbertet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszakmai szóvivője az InfoRádiónak elmondta ebből az összegből

248 maroklőfegyvert, különféle alkatrészeket és 200 paprikaspray-t szereztek be.

Mint mondta, ezekre az eszközökre azért van szükség, mert a NAV-nál hivatásos állományú pénzügyőrök és pénzügyi nyomozók is szolgálatot teljesítenek, egy-egy bűncselekmény felderítésénél pedig olyan bűnözők is a célkeresztjükbe kerülnek, akiknek van fegyvere, például olyan cigarettacsempész bandák, kerülhetnek a látókörükbe, amelyeknek tagjai nem riadnak vissza attól, hogy az üzletüket akár fegyverrel is megvédjék, és ilyenkor a NAV nyomozóinak védekezniük kell.

Leopold Róbert arról is beszélt, hogy bár

az elmúlt években szerencsére nem kellett fegyvert használniuk a NAV pénzügyi nyomozóinak, a lehetőséget nem lehet kizárni.

Arra kérdésre, felmerült-e, hogy esetleg a hamarosan induló magyarországi fegyvergyártás termékeiből szerezzen be fegyvert a NAV, Leopold Róbert azt mondta, hogy náluk más típusok vannak rendszeresítve, így egyelőre ez a beszerzés ezeknek a típusoknak a bővítésére, alkatrészellátására vonatkozott. Arról, hogy ebben a későbbiekben lesz-e változás, nincs információ - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszakmai szóvivője.

A hónap elején több mint tízezer, cseh licence lapján Magyarországon összeszerelt fegyver került a Magyar Honvédséghez.

P-07 és P-09 típusú pisztolyokról, BREN 2 típusú gépkarabélyokról és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyokról van szó, melyeknek első darabjait ünnepélyes keretek között adták át a budapesti Petőfi-laktanyában, elsőként a katonai rendészeknek.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter akkor a hazai hadiipar újraindítása terén is mérföldkőnek nevezte az eseményt, mert mint mondta, a most elkészült több mint tízezer fegyver már a magyar hadiipar terméke, összeszerelésük már Magyarországon történt. Benkő Tibor akkor azt is bejelentette, hogy hamarosan megérkeznek azok a gépsorok, amelyekkel a teljes gyártást Magyarországon végzik majd. Mindemellett a jövőben a lőszer- és lőporgyártás elindítását is tervezik. Minderről itt írtunk bővebben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×