eur:
394.97
usd:
365.62
bux:
71629.46
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: ismeretlen

Dugimobilokat és gyanús tabletták a börtönökben

Ebben az évben másodszor tartott összehangolt ellenőrzést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a hazai intézetekben, ahol illegális mobiltelefonokat és gyanús tablettákat is találtak.

December 11-én tartotta idei második összehangolt országos biztonsági razziáját a büntetés-végrehajtási szervezet, melyet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága irányít – a szervezet szóvivője. Orosz Zoltán hozzátette: az ellenőrzések egyébként folyamatosak az intézményekben.

Az összehangolt feladatvégzésben az büntetés-végrehajtási intézetek teljes személyállománya részt vesz, illetve a rendőrség munkatársai is segítettek biztosítani a helyszínt, illetve a kutyás egységek kivették a részüket a munkából.

Az akcióban a börtönökben található összes zárkát, közös és más helységeket ellenőrzik, illetve a fogvatartottak ruházatát, csomagjait és tárgyait is átvizsgálták.

A razzia célja az úgynevezett tiltott tárgyak fellelése – tájékoztatott Orosz Zoltán, hozzátéve: számos tárgyat tarthatnak maguknál a rabok, például fogvatartotti mobiltelefon is lehet nála, ezen azonban kizárólag kimenő hívásra van lehetőség.

Az ellenőrzés során illegális mobiltelefonokat és gyanús tablettát is találtak. Utóbbi azonosítását szakértő végzi majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×