eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői és rendőrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Dulakodás a Kossuth téren: testpáncélt vettek fel a rendőrök, könnygázt fújtak a tüntetőkre

A munka törvénykönyve módosítása ellen szerdán késő este is tüntetnek a fővárosban, a Kossuth téren. "Az agresszívvá vált tüntetők provokálják a rendőröket, akik higgadtságra intenek" - írja a police.hu.

Ismét megtelt a Kossuth tér szerda este, ahol az Index információ szerint a tömeg a parlament előtti lépcsőknél dulakodni kezdett a rendőrökkel, akik könnygázt vetettek be a demonstrálók ellen.

A tiltakozás délután kezdődött, a demonstrálók először a Fidesz Lendvay utcai székházához mentek, majd a belvárosba, ahol rövid időre lezárták a Lánchidat, majd visszamentek a Kossuth térre.

A rendőrség honlapján ez a közlemény olvasható:

"Az agresszívvá vált tüntetők provokálják a rendőröket, akik higgadtságra intenek.

A Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők provokálják a rendőröket, többen tojást, sörös dobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök irányába. A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel, ennek ellenére négy rendőr megsérült. A fokozódó agresszivitás megtörésére könnygázt alkalmaztak. A rendőrség higgadtságra inti a demonstrálókat."

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×