eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Áder: az egyik legnagyobb probléma a népességrobbanás - a nap hírei

Közép-Európa felértékelődéséről beszélt a Magyar Állandó Értekezleten a kormányfő. Elkészültek az első tervek arra, hogyan lép be az állam a nyugdíjkötvény-piacra. Kinevezte az új Brexit ügyi és a munkaügyi minisztert a brit kormányfő. A nap legfontosabb hírei november 16-án.

Közép-Európa felértékelődéséről beszélt a Magyar Állandó Értekezleten a kormányfő. Orbán Viktor szerint a kereskedelem szempontjából a régió és Németország közötti forgalom meghatározóbb, mint a német-francia gazdasági tengely. Megismételte, hogy a következő években a Kárpát-medence is az európai gazdasági növekedés motorja lesz.

Már elkészültek az első tervek arra, hogyan lép be az állam a nyugdíjkötvény-piacra.A pénzügyminiszter az Echo TV-ben elmondta: olyan nyugdíj-előtakarékossági kötvényt szeretne majd kibocsátani az állam, amit kicsit kedvezőbb hozamokkal tudnak a takarékoskodók nyugdíjas korukban visszaváltani és annak járulékát élvezni.

A klímaváltozás veszélyeiről tartott előadást a Nyíregyházi Egyetemen az államfő. Áder János az egyik legnagyobb problémának a népességrobbanást, az emiatt erősödő urbanizációt, és a növekvő energiafelhasználást nevezte.

Jogszabály módosítást sürget az ombudsman, mert a rászoruló családok bejelentett állandó lakcím nélkül nem mindig jutnak hozzá ellátásokhoz. Székely László megállapította: közvetve az érintett gyermekek jogainak sérelméhez vezethet, hogy egyes családok nem kapják meg a jogszerűen megállapított pénzbeni ellátásokat.

Kiállt a családtámogatások indexálása mellett az osztrák családügyi minisztérium. A tárca állásfoglalása szerint többségében olyan országok bírálják a döntést, amelyek nem fizetnek családtámogatást az Ausztriában dolgozó állampolgáraik után, így kibújnak ez irányú kötelezettségük alól.

Továbbra is törvényesen működik a Bige Holding Kft. és zavartalan a termelés a szolnoki gyárban - közölte a tulajdonos Bige Holding, miután több napos hatósági ellenőrzés volt az üzemben. A gyárat valaki feljelentette környezetszennyezés miatt, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A hatóságok 300 rendőr részvételével vonultak a helyszínre.

A következő öt évben 44 milliárd eurót fordít az elektromobilitás, az önjáró vezetési technológiák, a mobilitási szolgáltatások és a digitalizáció területére a Volkswagen csoport. A társaság tervei szerint 2020 végéig 15 tisztán elektromos meghajtású modellel áll elő.

Stephen Barclay korábbi egészségügyi államtitkár lett az új Brexit-ügyi miniszter. A 46 éves konzervatív párti politikus Dominic Raabot váltja a poszton, aki csütörtökön mondott le. Theresa May kormányfő kinevezte a munkaügyi tárca új vezetőjét is Amber Rudd volt belügyminiszter személyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×