eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Tehetséggondozás: módszer már van

A tehetséget keresni kell! címmel rendeznek kedden konferenciát a budapesti Csokonai Művelődési Házban, ahol kutatók tartanak előadásokat a tehetségfejleszésről. A tanulók 10-15 százaléka tartozik a tehetségígéret kategóriába.

A megfigyelések szerint a tanulók 10-15 százalék tartozik a tehetségígéret kategóriába. "Ha őket megtaláltuk, akkor viszont a fejlesztésre fókuszálunk. Megvannak azok a lehetőségek, módszerek, eszközök, amelyekkel a képességeket maximálisan ki lehet bontakoztatni" - mondta az InfoRádiónak Duró Zsuzsa, a tehetségkereső konferencia szakmai vezetője.

A tehetséggondozásnak Duró szerint fontos "lába" a tanácsadás, mivel a szülők és a pedagógia együttműködése szükséges ezen a területen.

A konferencián az előadásokon, illetve azok mellett is eszközöket ajánlanak a tehetséggondozásra, és ismertetik a legújabb kutatásokat is.

Duró beszámolója szerint a külföldi eszközrepertoárt mostanra már részben megszerezték a magyar szakemberek is, közben viszont úgy érzi,

ezt a tevékenységet ha nem is háttérbe szorítja a jelen iskolája, de parkoltatja.

"Arra hivatkoznak, hogy oly mértékben leterheli őket a felzárkóztatás, hogy talán a tehetséggondozás háttérbe szorul. De tegyük hozzá,

egy osztályközösségben ugyanannyian vannak a leszakadók, mint a kimagaslók"

- hívja fel a figyelmet Duró Zsuzsa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×