eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Mécsesek égnek egy síron a felvidéki Ajnácskő temetőjében a közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt 2016. október 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Egymillióan keresték fel a fővárosi temetőket

Egy hét alatt megközelítőleg egymillióan keresték fel a temetőket Budapesten, így a főváros sírkertjeinek a halottak napjához kapcsolódó látogatottsága idén is az előző évekhez hasonlóan alakult - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet.

A látogatók száma a hétvége első napján már csökkent, becslések szerint mintegy 40 ezerre. A mentők és a rendőrök segítségére nem volt szükség szombaton - írták.

A temetkezési intézet csütörtöki tájékoztatása szerint kétszer kellett mentőt hívni a sírkertekbe rosszullét miatt, néhány esetben pedig rongálások és kisebb lopások miatt volt szükség intézkedésre.

A budapesti temetők vasárnap 7 órától 20 óráig, hétfőtől pedig a rendes nyitvatartás szerint, 7.30 és 17 óra között látogathatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×