eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Jövő héten indul az új nemzeti konzultáció

Egy hét múlva kezdik postázni a családok védelméről szóló, nyolcadik nemzeti konzultáció kérdőíveit, a több mint nyolcmillió küldemény eljuttatása a címzettekhez egy hónapot is igénybe vehet - írta a Magyar Idők.

A kérdőívet és a válaszborítékot tartalmazó levelet minden nagykorú, bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak postázzák. A lap információi szerint a konzultáció kérdéssora szerdára lesz végleges, ezután kerül nyomdába az ív.

Emlékeztetnek rá, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján már elmondta: a témák között biztosan szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyermeket nevelő nők munkavállalásának kérdése is, amelyek kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait.

A mostani konzultációt is országos médiakampány fogja felvezetni, illetve kísérni. A megszokott fórumokon: tévés, rádiós, online, nyomtatott felületeken, valamint órásplakátokon is tájékoztat a kormány a konzultációról - írta a lap.

A Magyar Idők értesülése szerint

lesz kérdés arról a felvetésről is, hogy a gyermekvállalás ösztönzéseként a háromgyermekes nők életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó fizetése alól, és a férfiak véleményét is megkérdezik a gyermekvállalás feltételeiről.

A vélemények összegzése után jövőre újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények - írták.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×