eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme különböző címletű magyar pénzérmék között. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Új pályázatok a családoknak

Újraindult a háztartási nagygépek cseréjét és az elektromos autók vásárlását támogató pályázat.

A károsanyag-kibocsátás mérséklésére és a rezsicsökkentésre ad lehetőséget a kormány a háztartásinagygép-cserére, valamint az elektromos autók vásárlásának támogatására indított pályázatokkal - mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi pályázati kereteket megemelve a háztartási nagygépek cseréjére kétmilliárd, elektromos autók vásárlására hárommilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre - fűzte hozzá.

Hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre a korábbi pályázati feltételeknek megfelelően csak magánszemélyeknek nyújthatnak be támogatási kérelmet. Az elnyert támogatás a gép energiahatékonysági besorolástól függően vételárának maximum felét fedezi.

A besorolás szerinti A+ kategóriában háztartásonként legfeljebb 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

Az államtitkár arra is kitért, hogy a tisztán elektromos autók vásárlására magánszemélyek mellett gazdasági társaságok és önkormányzatok is pályázhatnak. Támogatást a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forintig lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték az elektromos autók esetén - hangsúlyozta Weingartner Balázs.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×