eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Balanyi Bibiána, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő nemzetközi Mensa szervezet július 1-jei hatállyal megválasztott új elnöke nagykovácsi otthonában
Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Budapestre jönnek a világ legintelligensebb emberei

Budapesten tartja nemzetközi közgyűlését a legmagasabb IQ-jú embereket tömörítő Mensa International. A szervezet magyar elnöke, Balanyi Bibiána az InfoRádiónak beszélt az intelligencia fogalmáról és hasznosíthatóságáról.

Az intelligenciának rengeteg definíciója van. Különféle elméletek is vannak arról, hogy mi az és mi nem az, hogyan mérjük és hogyan ne. Erről a kutatók 70-80 éve - ha nem régebb óta - vitatkoznak.

Balanyi Bibiána, a Mensa International különleges IQ-jú embereket tömörítő szervezet magyar elnöke az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a szervezetbe a legintelligensebb 2 százalék tartozik.

"Az egyesület arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy az intelligencia van, érték, sőt mindenkinek van, csak nem mindenkinek egyformán magas vagy alacsony" - vélekedett, hozzátéve, kifejezetten olyan programjaik is vannak, amit nem maguknak szerveznek, hanem például átlagos intelligenciájuknak.

A Mensa International számára fontos azt is hangsúlyozni, hogy közéjük ugyanúgy tartoznak fiatal, idős, kedves vagy kevésbé kedves, ilyen vagy olyan világlátású ember, mint a társadalom más rétegeiben.

"Egyetlenegy közös a mensásokban, hogy az intelligenciájuk magas, azt egyáltalán nem állítjuk, hogy értékesebbek vagy többek, mint mások" - hangsúlyozta Balanyi Bibiána.

A Mensa nem titkolt célja, hogy a társadalom tagjai

"ne a buta, hanem az okos emberekre hallgassanak",

a munkahelyeken a véleményükre jobban odafigyeljenek, így

az intelligens ember véleményvezér és pozitív példa is lehet.

A vállalkozásokat is arra a felismerésre próbálják elvezetni, hogy

az intelligens munkavállaló érték.

A Mensa HungarIQa Egyesület október 18-21. között Budapest látja vendégül a világ Mensa-szervezeteinek képviselőit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×