eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fiumei úti vágányzár: villamosközlekedés és buszos pótlás is lesz

A BKV szerint a fiumei úti vágányzár idején is zavartalan lesz a közlekedés október második felében. A Közlekedő Tömeg Egyesület azt javasolja, hogy halasszák november 5-re a felújítás kezdetét, mert mindenszentek alatt hatalmas zsúfoltság lesz a pótlóbuszokon.

A BKV cáfolja, hogy a mindenszentek környéki ünnepek alatt ellehetetlenül a villamosközlekedés az Újköztemető irányába. A társaság közleményében elismerte, hogy október 14-től a Fiumei úton vágányzárral egybekötött két hónapos felújítás kezdődik,

az érintett szakaszon buszok pótolják a szerelvényeket,

ennek ellenére a BKV szerint a 24-es, a 28-as és a 37-es villamosok a vonalak nagy részén zavartalanul közlekednek az ünnepi időszakban is.

Korábban a Közlekedő Tömeg Egyesület hívta fel a figyelmet arra, hogy mindenszentek ünnepe alatt komoly probléma lehet a fővárosiaknak, hogy a Népszínház utca és Orczy tér közötti szakaszán október középétől december közepéig villamospálya-felújítást végeznek. Kelemen Tamás, a szervezet elnöke egyetért azzal, hogy a rekonstrukcióra szükség van, de ezt rosszkor végzi el a főváros.

A BKV most közleményében arról is beszámolt, hogy

autóbuszos pótlás csak a kieső – rövid – szakaszokon lesz:

a 28-as, 37-es villamosok vonalán a Népszínház utca – Orczy tér között, a 24-es villamosok vonalán pedig a Keleti pályaudvar – Orczy tér között.

Kelemen Tamás szerint pont az a probléma, hogy a villamosok nem érik el a metróvonalakat.

A Közlekedő Tömeg Egyesület a közösségi oldalán hangsúlyozza, a BKV beismerte, hogy egyik metróvonalról sem lehet majd átszállni az Új Köztemetőhöz közlekedő villamosokra. A szervezet továbbra is azt javasolja, hogy halasszák november 5-re a felújítás kezdetét. Amennyiben ez nem történik meg, egy M3-as metrót is elérő külön villamosjárat beindítására van szükség a temetői időszakban.

A BKV azt mondta, amennyiben a buszos pótlás nem vonzó az utasok számára, az érintett villamosvonalak más módokon is elérhetőek. A társaság hangsúlyozta, hogy felelősen tervezik a vágányfelújításokat, megfelelően mérlegelve a műszaki és az utasforgalmi hatásokat. Hozzátették: a felújításokat lehetőség szerint üzemszünetekben, vagy az alacsonyabb forgalmú időszakokban, például iskolaszünetben végzik el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×