eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2017. november 27-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

Megszólalt Zacher Gábor a távozása után, a kórházról csak pár szót mondott

Az addiktológus elsősorban a fiatalok alkoholfogyasztási szokásairól beszélt, a Honvédkórházból való távozásával kapcsolatban csak egy megjegyzése volt.

A magyar fiatal fiúk isznak a legtöbbet Európában. Zacher Gábor addiktológus arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy ez a felmérés a 15-16 éves fiatalokat érinti, akik olyan szociális mintába nőnek bele, ahol közel egymillió alkoholista van a szüleik korosztályában. Sok fiatal azt mondja, azért iszik, mert a szülei, nagyszülei is alkoholisták. Ha a felnőtteket is beleveszik a felmérésbe, akkor a 8. helyen áll Magyarország, európai szinten - írta az atv.hu.

Magyarországon népbetegség az alkoholizmus, jelentette ki Zacher Gábor. Évente 30 ezer ember hal meg az alkohol miatt, tette hozzá. Az alkoholizmusra befolyással vannak a szociális viszonyok, a szegénység, kilátástalanság, mert köztudott, hogy az alkoholnak feszültségoldó hatása van, folytatta. A szakember úgy gondolja, olyan módon kellene beszélni a problémáról, ahol nem az elrettentésről, betegségről, halálról van szó.

„A mentálhigiénés kultúránkon kell javítani”

- jelentette ki.

A Honvédkórházból való távozásáról Zacher Gábor nem kívánt beszélni, annyit megjegyzett, hogy a lelkiismerete tiszta, és jól érzi magát.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×