eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pexels

Keményen büntetik mostantól a szabálytalan parkolást Óbudán

A közterületen tárolt üzemképtelen járműveket és a közlekedést fokozottan veszélyeztető, szabálytalanul várakozó autókat szeptember végétől elszállítja a közterület-felügyelet a III. kerületben.

A kerületben is folyamatos problémát jelent a megfelelő mennyiségű parkolóhely biztosítása. Sok üzemképtelen járművet tárolnak közterületen, ezzel is csökkentve a szabad várakozóhelyek számát. Üzemképtelen járműnek az a jármű minősül az, amelyaik nem vehet részt vagy nem képes részt venni a közúti forgalomban, a lejárt műszaki érvényességgel, vagy hatósági jelzéssel nem rendelkező jármű, illetve balesetben oly módon roncsolódott autó, amely nyilvánvalóan nem képes részt venni a közúti közlekedésben. Az ilyen járművek felderítését folyamatosan végzik Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének munkatársai, céljuk, hogy az utcákat megtisztítsák a roncs gépjárművektől és több száz parkolóhelyet szabadítsanak fel az autósok számára, ezzel is elősegítve a szabályos parkolást - írja az önkormányzat weboldala.

A szabálytalanul parkoló autósok közül azok számíthatnak a gépjárművük elszállítására, akik a közlekedés biztonságát, a forgalom zavartalanságát veszélyeztetik.

Ilyen veszélyeztetésnek számít például az útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, és a gyalogátkelőhely előtt, vagy azon való várakozás. Elszállítják továbbá a járda teljes szélességét elfoglaló gépjárművek, valamint a jelzőlámpát vagy stop táblát kitakaró kisteherautók is. Emellett

a díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozó gépjárműveit is elviszik.

Az elszállított járműveket minden esetben a közterület-felügyelet saját, őrzött Pók utcai telephelyére szállítják. Az elszállítás és a tárolás költségei az elszállított autó tulajdonosát terhelik, aki a költségek kiegyenlítése után válthatja ki gépjárművét. Az elszállítási és tárolási díjakon felül az eljáró közterület-felügyelő az elkövetett jogsértésért pénzbírságot is kiszabhat, vagy eljárást kezdeményezhet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×