eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Húsz órán át oltották a tüzet Agárdnál - képgaléria

Kigyulladt egy pelletet gyártó üzem két csarnoka Agárd és Zichyújfalu között a hétvégén.

Pelletet gyártó üzem két csarnoka égett szombaton hajnalban Agárd és Zichyújfalu között. A lángok terjedését öt város hivatásos tűzoltói több órás megfeszített munkával, végig légzőkészülék használata mellett fékezték meg. A beavatkozásuknak köszönhetően a főépületet és egy másik csarnokot sikerült megmenteni a tűztől.

A két csarnokban több száz tonna nyersanyag és pellet, valamint gépek semmisültek meg.

A körülbelül ezerkétszáz négyzetméteres csarnokok teljes terjedelmükben égtek. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a dunaújvárosi, a sárbogárdi és az érdi hivatásos tűzoltók tíz vízsugárral fojtották el. Az egyik fémszerkezetű, beton oldalfalú épületben az ott betárazott, nagy mennyiségű mákszalma és lucernabála, valamint késztermék, és a gyártáshoz szükséges gépek a lángok martalékává váltak.

A mellette lévő csarnok – ahol a többi között tüzelő és takarmány pelletet tároltak – szintén teljesen kiégett, a fémlemez borítású tetőszerkezet egy része beszakadt, az acélgerendák meghajlottak.

Az üzem műhely részében két acetilén- és két oxigénpalackot találtak a tűzoltók. A tűzben az acetilénpalackokból a gáz kiürült, a két oxigénpalackot vízsugárral visszahűtötték.

Az oltást nehezítette, hogy a reggeli órákban feltámadt szél tovább bontotta a csarnokok megrongálódott lemezfedését és a füst is tovább erősödött.

Miután a csarnokok szerkezetét a tűzoltók visszahűtötték, a balesetveszélyes lemezdarabokat pedig leszedték, a nagy mennyiségű, izzó éghető anyagot munkagéppel átforgatták és vízzel átáztatták. A tűz oltása így az utómunkálatokkal húsz órán át tartott.

A tűz keletkezési okának, körülményeinek feltárására a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×