eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Először rendeznek sörfesztivált Budakeszin

Első alkalommal szervez sörfesztivált szombaton 12 Budakörnyéki település Budakeszin. A rendezvényen német testvérvárosok delegációit is fogadják.

Az I. Budakörnyéki Sörfesztivált Budakeszin, a Fő téri parkban szombaton 10 órától rendezik meg a német partnerség jegyében. A rendezvényt a 12 Budakörnyéki település összefogásából létrejött Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezi Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Tinnye, és Pilisjászfalu részvételével.

A hangsúly a gasztrokulturális különlegességeken, és természetesen a hagyományos és egyre közkedveltebb magyar és német kézműves sörökön lesz. Este két népszerű zenekar is fellép: az Aurevoir és a Budapest Bár.

A sörfesztiválon több tucat különböző sört kóstolhat meg a kilátogató - tudta meg az InfoRádió Csutoráné Győri Ottíliától, Budakeszi polgármesterétől. "Nemcsak kóstolás, lesz, 51-féle minőségi sörrel várjuk a vendégeket" - mondta a polgármester, és példaként említette, hogy ott lesz a fesztiválon a Sörpanoráma, a Legenda Sörfőzde, a Holba cseh sör, a Tiltott Csíki Sör, a Pécsi Sörfőzde, a Viharsarki Sernevelde vagy az Etyeki Sörmanufaktúra.

Szombaton Budakeszin, a főtéri parkba várják a vendégeket, és a polgármester hangsúlyozta, hogy nem csupán egy sörfesztivált szerveznek, hanem közösséget is építenek. Emellett szombaton német testvérvárosok delegációit is vendégül látják, és kulturális programok is lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×