eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels

Konzultációt indít a fiatalok elvándorlásáról a Societas

Az MSZP szerint kivándorlási válság van Magyarországon: 600 ezer fiatal ment el, "Magyarország és a nemzet is vesztes".

A fiatalok elvándorlásáról indít online konzultációt az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas szeptemberben. Torzsa Sándor elnök vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, kivándorlási válság van Magyarországon, 600 ezer fiatal ment el, "Magyarország és a nemzet is vesztes".

Elmondása szerint szeretnék felmérni, hogy milyen helyzetben vannak azok, akik a kivándorlás előtt állnak, és választ szeretnének kapni arra is, hogy milyen segítségre lenne szüksége a fiataloknak ahhoz, hogy ne hagyják el az országot.

A Fidesz kivándorlást segítő szervezet lett Torzsa Sándor szerint,

a Gyere haza fiatal programra milliárdokat költöttek el, de csak 150 fiatalt sikerült hazahívni és őket is "átverték", a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas pedig "egy értelmes szót" nem tud mondani ennek a generációnak az érdekében.

A Societas elnöke felszólította a Fidelitas elnökét, a parlamenti képviselővé vált Böröcz Lászlót, hogy kezdeményezze egy kivándorlási válságstratégia megalkotását, és érje el a kormánynál, hogy kormánymegbízotti szinten legyen felelőse a folyamatoknak.

Mester Barnabás, az MSZP EU-szakértője a sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy

a fiatalokat az uniós bérekhez való felzárkóztatási programmal és az első diploma ingyenessé tételével szeretnék itthon tartani,

de szükség lenne egy olyan otthonteremtési támogatásra is, amelyet nem csak a "NER fiataljai" tudnak igénybe venni. Hozzátette, csak akkor tudnak megfelelő válaszokat adni, ha ismerik a kivándorlók élethelyzetét.

Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint további 250 ezer fiatal tervezi, hogy elhagyja az országot, és hiába szólították fel a kormányt arra, hogy cselekedjen, nem tettek semmit.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×