eur:
394.85
usd:
364.79
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Nyomozás indul a rákkeltő vérnyomáscsökkentő gyógyszerek ügyében

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 29-én függesztette fel huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását, mert az egyik, egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak.

Az intézkedés nem minden Magyarországon forgalomba hozott valsartan hatóanyagú készítményt érintett.

Szolyák Tamás, az OGYÉI főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán múlt kedden azt mondta: több európai országban és az Egyesült Államokban is visszavonták a készítményeket, amelyeknek hatóanyagába a gyártástechnológia megváltoztatása miatt rákkeltő szennyeződés került.

A Fővárosi Főügyészség kedden az MTI megkeresésére azt írta: az ügyben feljelentés érkezett az ügyészségre. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség megvizsgálta a feljelentést, és megállapította, hogy az abban foglaltak ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés vétségének gyanúját keltik. Ezért a kerületi ügyészség kedden ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást.

A nyomozással a kerületi ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×