eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Róma, 2018. augusztus 5.A hőségben legyezi magát egy napernyőt tartó nő a római Szent Péter téren 2018. augusztus 5-én. (MTI/EPA/Claudio Peri)
Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Peri

Erősít a kánikula: emelkedik a hőmérséklet!

Fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos tisztifőorvos kedd éjféltől péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást.

Mint kifejtették: a nyugatról kelet felé araszoló hidegfront előtt déli irányból egyre melegebb levegő áramlik Közép-Európa térségébe, ezért szerdán tovább emelkedik a hőmérséklet. Főleg a Dunántúlon lesz melegebb az előző naphoz képest - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a sok napsütés mellett kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő is lehet az égen. Csapadék általában nem valószínű, legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli szél a Kisalföldön megélénkül, időnként meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat a következő napokra már másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott a tartós hőség miatt.

Az országos tisztifőorvos kedd éjféltől péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×