eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Megérkezik a Nyugati pályaudvarra a vonat, amely holland fiatalokat szállít Hollandiából a Sziget fesztiválra. A 16 kocsiból álló vonat több hollandiai várost érintve érkezik meg Budapestre. Az utazó és hálókocsik mellett egy partikocsi is tartozik a szerelvényhez, ahol az út teljes hossza alatt holland DJ-k szolgáltatják a zenét.
Nyitókép: Kollányi Péter

MÁV-kedvezmény a szigetelőknek

Ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START azoknak, akik az augusztus 8. és 15. között zajló Sziget Fesztiválra utaznak.

A kedvezmény igénybe vehető a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, illetve Kelenföld, Kőbánya-Kispest és Zugló állomásokra induló vonatokra, bármely belföldi állomásról. A Sziget ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat a MÁV-HÉV.

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is.

Jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy a vásárló a Sziget 2018 rendezvényre utazik, így jogosult a félárú alkalmi menettérti menetjegy vásárlására.

Feláras vonattal történő utazás esetén a vonatra érvényes IC-pót és helyjegyet, helyjegyet, pótjegyet meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra lebélyegeztetéssel vagy a belépő (karszalag) felmutatásával érvényes. A bélyegzés helyszíne a Sziget városközpontban található MÁV-START-os mobilpénztár-autónál lesz, ahol nemzetközi menetjegyváltásra is lehetőség nyílik a nyitvatartási időben: augusztus 8. és 14. között, 11-től 20 óráig. (Augusztus 15-én a mobilpénztár már nem lesz a helyszínen!) A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki, és az előírt pótdíjat is felszámítja (a kedvezmény jogosulatlan igénybevétele miatt).

A rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-START mobilpénztáránál 20 százalékos kedvezménnyel menetjegyek válthatók a MÁV-START szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra.

A rendezvény fizetőeszköze a FestiPay kártya, a helyszíni mobilpénztárban is kizárólag ezzel lehet fizetni.

A fesztiválkártya használatáról a Sziget Fesztivál, illetve a FestiPay ad tájékoztatást.

Éjszakai HÉV és több nappali HÉV lesz a fesztivál idején

A H5-ös HÉV augusztus 8. és 15. között sűrűbben, folyamatosan hatkocsis szerelvényekkel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér és a Filatorigát megállóhely között éjszaka negyedóránként fog járni.

A fekete alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS-bérlet, valamint a citromsárga alapszínű, kétnapos, illetve a rózsaszín alapszínű, ötnapos CITYPASS-jegy érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít Budapest közigazgatási határán belül a HÉV vonalain. A CITYPASS-karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve és – a két-, illetve ötnapos CITYPASS-jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra.

A Sziget-karszalagok műanyag csattal záródnak, megbontásukkal viszont érvényüket vesztik, így utazásra már nem jogosítanak fel.

(A megbontás minden esetben szabad szemmel látható.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×