eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Halálos baleset az M5-ös autópályán

Három kamion összeütközött és többen megsérültek, egy utas meghalt abban a balesetben, amely az M5-ös autópálya főváros irányába tartó oldalán történt. Késő estig teljes útzár volt érvényben, nyolc óra körül nyitottak meg egy sávot.

Egyelőre ismeretlen okból három kamion ütközött össze hétfő délben az M5-ös autópálya Budapest irányába tartó oldalán, az 56. kilométernél, Táborfalva határában. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az egyik kamion utasa meghalt a balesetben, amelynek további két súlyos és egy könnyű sérültje van. A helyszínre mentőhelikopter is érkezik.

A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a helyszíni szemlét, a forgalmat Lajosmizsénél az 5. számú főútra terelik - írja a police.hu. A kamionok veszélyes anyagot nem szállítottak. A műszaki mentés még folyamatban van.

Az Útinform este fél hétkor még azt írta, hogy jelentős 5-6 km-es, torlódásra kell készülni és közel 2 óra plusz menetidővel kell számolni az autópályán és az 5-ös főúton Lajosmizse és Örkény között is Budapest felé. Este nyolcra egy forgalmi sávot megnyitottak a forgalom számára, viszont a torlódás továbbra is jelentős volt. Az autópályán és az 5-ös főúton is legalább egy óra volt az átjutási idő.

Este kilenc óra után nyitották meg teljes szélességben az autópályát.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×