eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Sok a téves információ a szoptatásról – továbbképzés indul védőnőknek

Már elkészült a laktációs, vagyis szoptatási tanácsadó képzés vázlata. A védőnők új továbbtanulási lehetőségét pénteken jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnő tagozatának elnöke az InfoRádiónak elmondta: céljuk, hogy a program minél hamarabb elinduljon.

„A védőnői szolgálat az összes családot eléri. A védőnők vannak legközelebb a szoptatós édesanyákhoz” – hangsúlyozta Bábiné Szottfried Gabriella. Minden tudományág fejlődik, lényeges, hogy a védőnők is minél nagyobb szaktudással és friss információkkal rendelkezzenek – magyarázta a tanfolyam szükségességét az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetője.

Bár az érintettek rengeteg információhoz juthatnak az internet segítségével, ezeknek a zöme azonban nem tudományos tényeken alapulnak, hanem szóbeszédeken, áltudományos felméréseken – hívta fel a figyelmet a szakértő.

A laktációs ismereteket egyrészt – a működési engedély öt évente történő megújításához szükséges – ingyenes továbbképzésen, másrészt – magasabb szinten – egy négy szemeszteres posztgraduális képzésben szeretnék átadni.

A terv már az illetékes államtitkár asztalán van – tájékoztatott Babiné Szottfried Gabriella.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×