eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vaddisznó süldők (Sus scrofa) Pomáz környékén 2017. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Újabb váratlan helyen bukkantak fel a vaddisznók

Balatonlellén a lakók szerint annyira túlszaporodtak a vaddisznók, hogy rendszeresen portyáznak a nyaralók, lakóházak kertjeiben.

Már nem csak a Balaton északi, hanem a déli partján is megjelentek a vaddisznók. A turisták a hajnali órákban farkasszemet néznek a vadmalacokkal, miközben a szállásukra igyekeznek - írja a Blikk.

A balatonlellei polgármesterhez, Kenéz Istvánhoz egyre több bejelentés érkezik átszaggatott kerítésekről, feldúlt és megdézsmált gyümölcsösökről. Vannak porták, ahová rendszeresen visszajárnak az állatok.

"Természetesen van félsz az emberekben, de ami a legnagyobb problémát jelenti, hogy

a kerítéseket szétroncsolják, a veteményeseket feldúlják,

kárt okozva ezzel az érintett, Berek határában élő lakóknak – kezdte Kenéz István, a település első embere, aki szerint amióta az M7-es autópálya megépült, a vadak szabadjárása beszűkült. – A lakóknak sajnos csak annyit tudunk mondani, hogy forduljanak a helyi vadásztársasághoz" – mondta a polgármester, majd hozzátette: az északi parti településekkel szemben a vaddisznók jelenléte Balatonlellén egyelőre nincs hatással a turizmusra, de már előfordult, hogy nyaralóktól is érkezett bejelentés.

Több oka is van annak, hogy a tóparton megjelentek a vaddisznók – mondta Udvaros Zoltán, a látrányi vadásztársaság elnöke.

"Túlszaporodás van, hiába próbálják a vadászok ezt szinten tartani. A másik probléma, hogy megjelentek az aranysakálok, amelyek űzik a vaddisznókat, így azok védett helyet keresnek maguknak, amit olykor a lakóövezeteken belül találnak meg" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×