eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Repülőgép érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ferihegyi 2-es leszállópályájára a főváros XVIII. kerületében. Előtérben balra a leszállópálya bevezető fénysora. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Nagy változások a magyar légtérben

Csaknem tíz százalékkal nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma egy év alatt - közölte a Világgazdaság érdeklődésére a HungaroControl Zrt.

A lap keddi számában megjelent cikk szerint a vállalat június végéig 422 ezer gépet irányított Magyarország felett, 9,8 százalékkal meghaladva a tavalyi hasonló időszak 384 ezres forgalmát.

A növekedés azért is tekintélyes, mert az európai légi forgalom félévi bővülése a tavalyihoz képest csak 3,8 százalékot mutatott, vagyis a magyar légtér kapacitásának emelkedése több mint kétszerese a kontinens egészének.

A HungaroControl szerint nincs kizárva, hogy idén összesen több mint egymillió repülőgép, illetve 150 millió utas biztonságos közlekedését látják el.

A cég ugyanakkor rámutatott, hogy szükség van a légi forgalmi irányítói létszám bővítésére.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×