eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Elképesztő összeggel lóg a NAV csúcstartója

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 73 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a második negyedévben.

A lista élén június végén egy sümegi magánszemély, Temesvári Zoltán állt 2,519 milliárd forint tartozással, amiből 831 millió forint adóhiány, 1,688 milliárd forint pedig bírság volt.

A második legnagyobb adós címet - a jogkövetkezményeket is beleértve - ugyancsak egy magánszemély, Dombóvári Gábor érdemelte ki, aki nem rendelkezik magyarországi lakcímmel, 1,557 milliárd forintos tartozásából 504 millió forint adóhiány, 1,053 milliárd forint bírság.

A harmadik legnagyobb adós is magánszemély, a budapesti illetőségű Janicki Károlytól 1,517 milliárd forintot követel a NAV, ami úgy "jött össze", hogy az 500 millió forint adóhiányt 1,017 milliárd forint bírsággal fejelték meg.

Egymilliárd forint feletti összeget, 1,285 milliárd forintot követel az adóhatóság egy társaságtól is, a budapesti székhelyű Aurum Real Security Kft.-től, amiből 427 millió forint az adóhiány, amihez 858 millió forint jogkövetkezmény társul.

A jogkövetkezménnyel együtt 500 millió forintnál nagyobb összegel - a már ismertetett eseteket is beleértve - 12 adózó tartozik a NAV-nak, közülük 5 magánszemély.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×