eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Balatonfűzfő már nem bűzlik

Balatonfűzfő térségében elviselhetetlen a hulladéklerakó szaga, ezért civil engedetlenségi mozgalomra készülnek - számolt be a jelenségről nemrégiben a Népszava. A város polgármestere azonban az InfoRádiónak részben cáfolta a híresztelést.

A lap szerint érthető a lakosok dühe, az Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft telepe miatt ugyanis már régóta szenvednek a környéken élők, ám hiába írják beadványok százait, vagy tiltakoznak, semmi sem történik.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a város polgármesterét, aki elmondta:

már két hónapja nincs büdös, azelőtt viszont hosszú ideig az volt.

Marton Béla elmondta, hogy sok száz tiltakozó aláírást kaptak, amelyet eljuttattak a környezetvédelmi hatósághoz, aki munkáját elvégezte, de ennek ellenére továbbra is kapták a jelzéseket, hogy büdös van.

"Ahogy telt meg a hulladékfeldolgozó, úgy erősödött meg a kellemetlen szag" - magyarázta a polgármester.

Marton Béla hozzátette: az ügy miatt több lakossági fórumot is összehívtak.

A civil engedetlenségi mozgalom indítását is tervezték, amelyet a polgármester is támogatott volna, de arra eddig nem került sor.

Tavasszal az országgyűlési választási kampányban a fideszes Kontrát Károly államtitkár és a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Ovádi Péter is bejelentette: megoldást kell találni a helyzetre.

Balatonfűzfő polgármestere az InfoRádiónak elmondta:

most már a környező településeken sem érezhető a kellemetlen szag, és a lakossági panaszok is megszűntek, mivel a hulladékkezelés technológiája megváltozott.

A feldolgozott, érlelt komposztot, hulladékot a kamrában lehűtik, amely korábban hűtés nélkül került ki a depóniára, a depóniára kiszállítva pedig egy olyan anyag kerül a hulladékra, amely meggátolja a büdösségét - mondta a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×