eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ünnepélyes eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Koordinációs vezetőket váltott le Orbán Viktor

A kormányfő leváltotta négy uniós program koordinációs vezetőjét, feladataikat államtitkárok veszik át.

Egy hónappal ezelőtti hatályú személycserék jelentek meg a hétfői Magyar Közlönyben. Orbán Viktor kormányfő leváltotta a 2014-2020 programozási időszak négy operatív programjának monitoring bizottsági elnökét és helyükre az újonnan létrehozott, Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárai kerültek – írja a Porfolio.

A miniszterelnök 90/2018. (VII. 2.) ME határozata értelmében az alábbi személycserék történtek meg egy hónappal ezelőtti hatállyal:

  • Homolya Róbertet az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program monitoring bizottsága elnöki tisztségéből felmentette és helyére Mosóczi Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki
  • Szabó Zsoltot a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program monitoring bizottsága elnöki tisztségéből felmentette és helyére Weingartner Balázs Józsefet, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki.
  • Kovács Zoltánt a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program monitoring bizottsága elnöki tisztségéből felmentette és helyére Schanda Tamás Jánost, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki
  • Kis Miklós Zsoltot a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségének ellátása alól felmentette és helyére Schanda Tamás Jánost, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki.

Egy új kormányhatározat a 2014-2020. évekre szóló Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programot módosítja az Európai Bizottsággal történő hivatalos tárgyalások alapján. Emellett a kormány felhívja az innovációért és technológiáért felelős minisztert, azonnal gondoskodjon arról, hogy a módosítási javaslatot benyújtsák az Európai Bizottsághoz.

Az újonnan létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztérium megkapta az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programot és a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programot, a Magyar Államkincstár pedig három programnál látja el be a közreműködő szervezeti feladatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×