eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Félmillió magyarral is kevesebb lehet - lapszemle

Megegyeztek a 2006-os Kossuth téri tüntetők az igazságügyi tárcával, Orbán Viktor miniszterelnök rohamtempóban igyekszik átverni az Országgyűlésen a költségvetést.

A Magyar Idők szerint a 2006-os gyurcsányi rendőrterror 120 károsultja kaphat kártérítést az Igazságügyi Minisztériummal kötött egyezségük eredményeként – ezt a lap a tüntetők jogi képviseletét ellátó Gaudi-Nagy Tamás honlapján megjelent közlemény alapján írja. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint bírói elfogultság az oka annak, hogy a Kossuth téri rendőrtámadás két másik áldozatának, Fáber Károlynak és Dukán Dánielnek az ügye még nem rendeződött.

A Népszava arról ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök rohamtempóban igyekszik átverni az Országgyűlésen a 2019-es büdzsét, annak ellenére, hogy gazdasági válságot vár az év második felében. Varju László, a parlament költségvetési bizottságának DK-s elnöke a lapban arra is felhívta a figyelmet, hogy a költségvetési tervezetben nem látszik a strukturális hiány csökkentése.

A Világgazdaság arról számol be, hogy félmillióval kevesebb magyar lehet 2050-re, a népesség fogyása pedig visszafoghatja az inflációt a következő évtizedekben. Az Eurostat adatait idézve a lap közli, hogy a népesség szerkezete is megváltozhat: a munkaképes korú 25-64 éves népesség aránya a mostani 66,8 tized százalékról 57,5 t százalékra csökken, miközben a 65 éves és annál idősebb korosztály aránya 10 százalékponttal nő.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×