eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Uszoda, vívóterem és agárstadion is lesz a Kincsem Parkban

Agárstadionnal és öttusaközponttal bővül a Kincsem Park.

Öt év alatt megháromszorozta bevételét, miközben megduplázta látogatószámát a Kincsem Park, ami példátlan a lósport, illetve a nemzetközi lóversenyfogadás történetében. A Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen több milliárd forintos fejlesztések startolhatnak el hamarosan, élmény- és tudásközpont létrehozásának céljával.

Többek között multifunkciós agárstadion, valamint nemzeti öttusaközpont helyszínéül szolgáló komplexum, így uszoda, fedeles lovarda, vívóterem épülhet két éven belül – tájékoztatta a Világgazdaságot Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetője.

A kiemelkedő látogatószámot a gasztronómiai elemekkel és derbivel kombinált fesztiválrendszernek és a megújított Ügetőszilveszternek köszönhetik. Az újrapozicionálás ezek révén olyan jól sikerült, hogy nemzetközileg is referenciaként hivatkoznak a magyar modellre – mondta Pécsi István, aki számára egyértelmű volt, hogy az elöregedett fogadótábort meg kell fiatalítani, hiszen már generációk hiányoztak a közönség és a fogadók soraiból.

A hatvanas évek sztárja, Imperiál óta Overdose tudott csodát tenni a magyar lóversenysporttal, a sokáig veretlen lovat tízezrek akarták látni, és persze fogadni rá.

A Kerepesi út és a Hungexpo által határolt 85 hektáros ingatlan rendezése előtt a többségében állami tulajdonú terület tulajdonosi viszonyainak rendezése nyitja meg az utat – tette hozzá. A tervezéshez az alapokat és a keretet a Kincsem nemzeti lovasprogram biztosítja.

A célok tiszták: négy-öt éven belül önfinanszírozóvá kell tenni az ágazatot, amihez újra divatba kell hozni a lóversenyeket, azaz növelni kell a látogatószámokat, és a fogadók felé a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával kell emelni. A bevételeket teljes egészében visszaforgatja a társaság a lóversenyzés támogatására, fejlesztéseket és a sportág, a játék megértését segítő oktatási célú programokat is finanszíroznak belőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×