eur:
392.49
usd:
362.04
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Egyre bátrabban használjuk a bankkártyát - lapszemle

Tízből hat magyar tervez idén nyaralást.

Egyre bátrabban használják bankkártyáikat internetes vásárlásoknál a magyarok - írja a Világgazdaság. A lap idézi a Magyar Nemzeti Bank friss pénzforgalmi statisztikáit, amiből az derül ki, hogy az első negyedévben 40 százalékkal nőtt a belföldi és a külföldre irányuló tranzakciók összértéke.

A Népszava úgy tudja, hogy 40 új helikoptert vesz a Honvédség. A lap úgy tudja, hogy ezeket a légi járműveket a jelenleg francia-német-spanyol konzorciumban álló Airbustól rendelik majd meg.

A Portfolio.hu ír arról, hogy 2019-től egyszerűbben adózhatunk. A lap szerint lesznek váratlan adócsökkentések és emelések, de a hangsúly az egyszerűsítésen van, mind az adminisztráció, mind pedig az adók száma tekintetében.

Tízből hat magyar tervez idén nyaralást, külföldre viszont csak tízből ketten indulnak - írja a Pénzcentrum.hu. A lap megvizsgálta, hogyan változtak az árak az EU-s úti célok esetében, amiből kiderül, hogy például Törökországban idén többet ér a magyarok pénze, mint tavaly nyáron.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×