eur:
393.07
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Elárulták követeléseiket a Jobbikból távozók

Lyukaszászló-adományozó akcióval szeretné elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését Pongrátz András, néhai Pongrátz Gergely szintén szabadságharcos testvére és Novák Előd korábbi jobbikos politikus.

Ez lehet a Mi Hazánk mozgalom első nagy akciója - hangoztatták sajtótájékoztatójukon, amelyet vasárnap Budapesten, Pongrátz Gergely zuglói mellszobránál tartottak. A mozgalom június 23-ára tervezett zászlóbontását Toroczkai László ásotthalmi polgármester az elmúlt héten közösségi oldalán jelentette be.

Novák Előd követeléseik között említette

  • az állambiztonsági múltra, így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását,
  • a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből,
  • valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását.

Közlése szerint a jövő szombati ásotthalmi rendezvényen adják át az első lyukas zászlókat a mozgalomhoz csatlakozását már bejelentő mintegy fél tucat polgármesternek. Elsőként a helyi településvezető, Toroczkai László veheti át, de a lehetőség nyitott minden önkormányzat és civil szervezet számára is.

Pongrátz András célként fogalmazta meg, hogy "olyan jobboldali közösség jöjjön létre, amelyik tudja ellensúlyozni a Fideszben megmaradt baloldalt", és a nemzet ügyének továbbvitelére tudja kényszeríteni a kormánypártot.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×